Apa sampeyan ngerti carane tuku topeng?

2021/03/27

Saiki, ana macem-macem jinis topeng, lan saben jinis topeng duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe. Mula, nalika milih topeng, luwih dhisik kudu ngerti nganggo lan nggunakake peran apa sing dadi fokus, saengga bisa milih apa sejatine. Themask perlu. Dina iki aku bakal nerangake cara tuku topeng.

 

Papan sing ditrapake

Nanggepi cuaca bledug lan kabut (disposablemask), apa prelu nyegah partikel berminyak, apa kudu duwe kemampuan kanggo mblokir percikan lan penetrasi cairan awak bertekanan (topeng medis), apa butuh kemampuan kanggo nolak pembakaran (las topeng), Apa perlu fungsi nyuda ambu (topeng karbon aktif).

 

Kemasan gaya

Topeng umume duwe telung gaya pengepakan: flat, lempitan lan cangkir (telung dimensi). Topeng sing rata lan bisa dilipat nggawe volume sithik, sing gampang digawa lan disimpen; jinis cangkir (telung dimensi) bisa uga duwe ruangan rai sing luwih gedhe. Sawetara, topeng kasebut ora gampang ambruk, iku desain tradisional, ora gampang digawa. Luwih becik milih produk topeng sing dikemas ing tas njero supaya polusi sekunder ora bisa nganti tekan paling gedhe.

 

Efisiensi filtrasi

Efisiensi filtrasi ana ing kisaran 80 nganti 90%, sing bisa digunakake kanggo bledug umum lan kabut (topeng protèktif kanthi katun saringan dipasang), lan kisaran 94 nganti 95% kanggo nglindhungi macem-macem asap lan mikroorganisme patogenik, kalebu lebu zat beracun (topeng medis KN95).

 

Gelar ketegangan

Desain topeng anti sideleakage minangka elemen teknis kanggo nyegah hawa saka makhluk sing disemprot liwat celah ing antarane topeng lan rai manungsa tanpa disaring. Nalika bentuk topeng ora cedhak karo pasuryan, kahanan sing mbebayani ing udhara bakal bocor saka sisih lan mlebu ing saluran pernafasan. Mula, kenceng saka topeng kudu apik. Titik penting kanggo nyegah kebocoran sisih yaiku duwe kawat irung topeng. Pilih Masker kanthi efek mbentuk dhuwur kayata kawat irung aluminium utawa dobelkawat irung.