Pangowahan apa sing bisa mengaruhi viskositas perekat leleh panas?

2021/03/23

Kita ngerti manawa ingpur adhesive panas bonding object actually penetrates into the object to be bonded and combines with its molecular structure to destroy the surface layer of the object, thereby firmly bonding the two objects. So we can increase the stickiness of pur adhesive panas by changing something?


1. Perawatan Surfacet

Ana sawetara lapisan oksida (kayata teyeng), lapisan berlapis krom, lapisan fosfat lan agen moldrelease ing lumahing materi sing bakal dianut. "Lapisan lemah lemah" bakal langsung mengaruhi kekuwatan ikatan. Lapisan oksida ing lumahing pisanan diobati kanggo nambah kekuatan ikatan.

2. Ngapikake permukaan kasar

The roughening process of the surface of the bonded object can also affect the adhesion. If the object is too smooth, the pur adhesive panas can penetrate less molecules, thereby reducing the bonding strength. Therefore, we can also increase the bonding strength of the hot melt adhesive by increasing the surface roughness of the bonded object.

3. Kekandelan adhesivelayer

Lapisan lem sing luwih kenthel gampang ngasilake gelembung, sing bakal nyebabake cacat utawa awal rusak. Mula, kita bisa nggawe lem paling tipis, saengga bisa entuk kekuatan ikatan sing luwih dhuwur. Kajaba iku, ekspansi termal saka lapisan perekat kandel sawise digawe panas nggawe stres termal nyebabake permukaan ikatan cukup gedhe. Sukar kanggo nggayuh kerusakan molekul ing permukaan situs ikatan, lan ikatan ora bakal kuwat.

4. meksa

Nalika ikatan, lebokake tekanan ing permukaan balok kanggo nggawe adhesive panas ngebaki bolongan ing permukaan, lan malah mili menyang bolongan jero lan kapiler kanggo nyuda ikatan. Mula, tekanan sing pas sajrone ikatan uga bisa ningkatake permukaan obyek sing kaiket. Gas kasebut uwal, nyuda area ikatan ing bolongan lan nambah kuwat ikatan.