Apa faktor sing mengaruhi lengket saka perekat leleh panas murni?

2021/03/17

Peleleh massal pur duwe macem-macem bahan iketan kinerja sing beda-beda. Yen adesif panas panas murni nggunakake kinerja perekat maksimal, faktor ing ngisor iki kudu dipikirake kanthi tliti:


1. Werna: beda warna sakapur adhem panasduwe viskositas sing beda-beda, umume perekat liyane luwih kenthel. Yen penganut ora mbutuhake gluecolor sing dhuwur, disaranake milih perekat leleh panas kuning kuning, efek pastee apik banget.

2. Viskositas: Viskositas perekat leleh panas dipérang dadi viskositas awal lan viskositas sing nyekel mengko. Viskositas awal yaiku kekuatan adesif saka adesif. Biasane luwih becik milih adesif sing cocog. Tekstur sing nyekel viskositas gegandhengan langsung karo viskositas awal. Yen efek adhesi awal ora apik, sampeyan ora prelu mbahas babagan viskositas mengko, nanging viskositas kasebut nduweni hubungan sing luwih gedhe karo lingkungan ing endi adesif kasebut.

3. Suhu: Perekat leleh panas Pur sensitif banget marang suhu. Nalika temperatur nandhang titik lelembut, adesif wiwit alus. Ing suhu tartamtu, perekat leleh panas pur bakal rapuh, sing bakal nyebabake efek ikatan. Suhu lem lim luwih sithik tinimbang lem EVA, mula mesin lem panas panas kudu ngontrol suhu kerja saben lem nalika bisa digunakake, lan uga kudu nganggep pangowahan suhu lingkungan.

4. Curing time: Modern technology has very high requirements for production efficiency. Fast processing is also the strength of pur adhem panas. Compared with other glues, the curing time is greatly shortened, usually about 15 seconds. However, if the efficiency is too high, the curing time of less than 15 seconds will still affect the bonding effect.