Cara milih topeng N95

2021/03/13

1. Pilih jinis topeng sing cocog

(1) topeng protektif medis (Irung 5mm) mesthine dadi pilihan pertama kanggo tenaga medis, lan topeng kasa biasa kudu dadi pilihan pertama kanggo warga biasa nggunakake urip saben dinane. Ing acara khusus, kayata perawatan medis lan kunjungan pasien, warga biasa uga milih topeng medis.

(2) Bahan-bahan sing digunakake ing topeng ngirim ora duwe bau khas lan ora cilaka ing awak manungsa, utamane bagean saka bahan sing ana gandhengane karo permukaan manungsa, sing kudu ora iritasi lan alergi.

 

2. Pilih topeng akualifikasi

Nalika milih amask, gumantung manawa ana jeneng merek ing paket kasebut, apa ana informasi babagan pabrikan utawa supplier, lan apa ana sertifikat utawa instruksi sing digunakake. Topeng sing nganggo uga kudu duwe indikasi aone-time, lan kanggo topeng proteksi medis sing bisa digunakake maneh, metode thesterilization uga kudu dituduhake. Umume, topeng biasa kudu ditandhani kanthi nilai biasa utawa disinfeksi.

 

3. Pilih pabrikan aregular

Kanggo nyegah influenza, umume kita milih topeng kasa degreased utawa topeng protektif medis, sing kudu dituku saka toko medis sing dioperasikake kanthi sah utawa saka pabrikan sing duwe idin kesehatan utawa sertifikat registrasi piranti medis.

 

4. Priksa tampilan

Iki minangka aproblem sing gampang dilalekake nalika milih topeng. Kaping pisanan, kita kudu mriksa apa kemasan topeng wis rampung lan apa wis rusak. Mesthi ora ana bolongan utawa noda ing ndhuwur topeng kasebut. Proteksi medis ora kena katup napas. Kanggo topeng lengkungan sing pas, diameter transversal ora kurang saka 14cm, lan diameter bujur ora kurang saka 14cm; dawane topeng persegi panjang protèktif medis ora kurang saka 17cm lan ambane ora kurang saka 17cm; dawane topeng kasa non-greased sing biasa ora kurang saka 17cm lan ambane ora kurang saka 13cm. Nomer kasebut ora kurang saka 12 lapisan. Masalah liyane kanggo kabeh wong yaiku yen sampeyan milih topeng medis, elinga yen kudu ditutup nganggo klip irung. Klip irung digawe saka bahan plastik sing bisa ditekuk lan dawane ora kurang saka 8,5cm.