Perdagangan luar negeri negara saya tambah 32,2% ing rong wulan kapisan

2021/03/12

       Nalika negara saya terus mbukak nganti njaba, kolaborasi ekonomi lan lingkaran perdagangan "lingkaran kanca" terus berkembang, utamane kerja sama ekonomi lan perdagangan sing jero karo negara-negara sadawane "Belt andRoad", sing nggedhekake ruang pengembangan perdagangan luar negeri negarane duwe peran penting kanggo ndhukung terus-terusan perdagangan negaraku. . Statistik nuduhake yen ing rong wulan kapisan, negoraku lan ekspor menyang ASEAN, Uni Eropa, AS, lan Jepang ana 786,2 milyar yuan, 779,04 milyar yuan, 716,37 milyar yuan, lan 349,23 milyar yuan, tambah 32,9%, 39,8 %, 69,6%, lan 27,4%. Sajrone periode sing padha, impor lan ekspor mycountry karo negara-negara ing sadawane "Bel and Road" gunggunge1,62 triliun yuan, tambah 23,9%.

 

Miturut todata sing dirilis dening Administrasi Umum Bea Cukai tanggal 7, ing rong wulan kapisan taun iki, total nilai impor negara saya lan ekspor perdagangan barang yaiku 5,44 triliun yuan, yaiku paningkatan 32,2% saben taun. Antarane, ekspor 3,06 triliun yuan, mundhak 50,1%; impor yaiku 2,38 triliun yuan, paningkatan 14,5%; surplus perdagangan 675,86 milyar yuan, dibandhingake karo defisit 43,3 milyar yuan ing periode sing padha taun kepungkur.

Ing kaping 20 kaping 2021, jumlah total perusahaankawat jembatan irungekspor tekan 400.000 yuan, tambah 22,6% sajrone periode taun kepungkur, amarga kabeh upaya rekan kerja perusahaan lan dhukungan saka para pelanggan saka luar negeri.