Bedane topeng kain non-tenunan Meltblown lan topeng biasa

2021/03/03

Topeng sing ora bisa digunakake: Telung lapisan yaiku kabeh kain sing ora ditenun, bahan baku ispolypropylene, nanging proses produksi beda. Antarane, fibrediameter saka lapisan spunbond ing sisih njero lan njaba cukup gedhe, udakara 20 mikron; dhiameter serat lebur sing dilebur ing themiddle mung 2 mikron, digawe saka jinis bahan polipropilena sing diarani serat indeks highmelt, nyawiji ditiup tanpa kain. Kain kasebut rapuh lan ora bisa dikumbah banyu utawa disemprot karo alkohol. Sanajan wis udan banjur dikeringake, bakal ngrusak serat lan nyebabake cidra. Virus bakal nembus teofof, lan topeng bakal ilang kemampuan proteksi.

Topeng kain sing ora ditenun dislamablemeltblown: digawe saka bahan polipropilena sing diarani serat indeks leleh dhuwur. Iki minangka jinis kain serat elektrostatik ultrafine, sing bisa nggunakake listrik statis kanthi efektif kanggo nyedhot bledug lan tetesan virus. Iki uga topeng sing bisa nyaring Penyebab utama virus kasebut. (Yen sampeyan ora ngerti apa topeng bisa dadi anti-virus, delengen manawa ana topeng kain tenunan meltblownnon).

Topeng medis: umume nganggo struktur multi-lapisan, diarani struktur SMS: lapisan spunbond lapisan siji (S) ing loro-lorone, lan lapisan siji utawa lapisan multi-layermeltblown (M) ing tengah. Bahan paling apik kanggo lapisan sing dilebur yaiku kain tanpa tenunan Meledblown. Bahan utama sing nyebabake efek nyaring virus ing topeng yaiku kain non-tenunan dileleh lapisan M tengah.

Kita nganggo topeng kanggo ngisolasi bledug, kabut, bakteri lan polusi lan virus liyane. Miturut syarat perlindungan sing beda, klasifikasi topeng uga beda. Topeng rata umume umume kasusun saka telung lapisan. Sisih ndhuwur lan sisih ngisor digawe saka kain non-tenunan PP, lan tengahe siji. Lapisan kasebut minangka kain non-tenunan peleburan peleleh, umume 20 gram; nalika topeng cangkir N95 kasusun saka katun jarum, jarum tenunan lebur-blownnon, lan kain tanpa tenunan. Kain sing ora dirajut sing diencerke biasane digunakake Bobot 40 gram utawa luwih dhuwur, ditambah karo katun jarum sing ditebuk jarum, mula katon luwih kenthel tinimbang topeng sing rata, lan efek proteksie bisa nganti paling ora 95%.