Apa topeng N95 sing nglawan COVID-19 bisa dicuci lan kepiye maneh digunakake?

2021/03/01

N95 masksagainst COVID-19 saiki wis langka banget. Sanajan akeh wong duwe topeng N95 ing omah, nanging cacahe sithik, dheweke pengin digunakake maneh. Sawetara wong bakal takon yen topeng N95 bisa diresiki? Dadi, kepiye topeng N95 digunakake maneh?

N95 masksagainst COVID-19 ora bisa diresiki. Yen wis diresiki, bisa uga ngrusak struktur katun saring, amarga katun filter saka akeh topeng saiki nggunakake prinsip adsorpsi elektrostatik. Sawise diresiki, efek protèktif topeng N95 tumrap COVID-19 uga bakal dikurangi sithik, lan uga bakal mengaruhi stiker topeng kasebut.


Apa topeng N95 nglawan COVID-19 bisa digunakake bola-bali?

Yen sampeyan ora duwe topeng panggantos, sampeyan bisa disterilake nganggo lampu UV utawa nggunakake pengering rambut kanggo nyebarke hawa panas suwene 5-10 menit. Ing premis yaiku topeng kasebut ora aktif lan ora rusak lan resik. Yen ana kahanan ing ngisor iki, topeng anyar kudu diganti wektu.



1. impedansi tambahan saka topeng anti-COVID-19 N95 wis saya tambah

2. topeng rusak

3. topeng ora bisa pas ing rai.

4. Topeng kasebut tercemar

5. wis kena sumber infeksi utawa tetesan lsp.


Disaranake mbuwang topeng lan ganti nganggo sing anyar.